U of T BMC Studio

Toronto, Ontario

3000 sf.

Completed 2015

 

This project is an interior renovation of a historical building on the University of Toronto campus. It is the new home of the Biomedical Communications and the Translational Research in Health Science studios. The base building for this project was constructed in 1915, designed by the architect C. H. Bishop. In this space, students create visuals and illustrations for biomedical processes and human anatomy. To reflect their representational techniques -- of peeling away layers of anatomy -- the renovation seeks to peel at the building’s history, revealing the architecture’s anatomy. The design strategy is to provide a distinction and clarity between what is old and new, without losing the integrity of the space. It incorporates new programmatic requirements while rediscovering moments of the building’s past; such as reclaiming the original lobby and highlighting the decorative molding.

 
150904_1565_1846.jpg
8x10_Best-Emerging-Practice2.jpg
150904_1565_1766.jpg
150904_1565_1776.jpg
150904_1565_1751.jpg
150904_1565_1802.jpg
150904_1565_1864.jpg