Summerhill Offices

Toronto, Ontario

65 000 sf.

Completed 2019

 

This project is a complete overhaul of a 1980’s midrise office building, modernizing its architectural expression, environmental and energy efficiency, occupant amenity and accessibility. The existing masonry and facetted corner glazing was removed to reveal a robust and elegant concrete structure. This was then wrapped in a high-efficiency curtainwall, creating panoramic views of downtown Toronto. The new glass is curved, matching the existing structure’s form. For additional passive cooling and occupant amenity, new steel balconies cantilever from the structure, scalloping across the façade, reinforcing the building’s unique curvature. At grade, the commercial spaces are reconfigured to improve the pedestrian streetscape, mediating the 6’ slope of the site, and to create a new public lobby on Yonge Street.

 
Summerhill_1.jpg
Summerhill_2.gif
Summerhill_3.jpg
Summerhill_4.jpg
Summerhill_5.jpg
Summerhill_6.jpg
Summerhill_7.jpg
Summerhill_8.jpg
Summerhill_9.jpg
Summerhill_10.jpg